Interiør er følelser

Jeg har en t-skjorte som det står: Love People, not Things, på. Det er jeg enig i.

Man blir ikke lykkelig av materielle goder eller ting, sies det – at lykken er noe som man finner i seg selv. Ja, det er jeg også enig i.

Men for meg er gode og harmoniske omgivelser viktig, til tross for at jeg vet at det ikke er det som definerer meg. Men jeg har min personlighet, mine erfaringer, mine tanker, min «ryggsekk», mine preferanser og mine følelser.

SONY DSC

Og for meg er interiør følelser.

SONY DSC

De gode følelsene vekkes når jeg befinner meg i omgivelser som jeg synes er fint, hjemmekoselig, lunt og harmonisk. Det skjer ofte – både i andre hjem og hos meg selv. Det finnes aldri en fasit.

SONY DSC

De klassiske fem sansene – syns-, lukte-, smaks-, høre- og følesansen – er alle rettet mot omgivelsene våre. Alle disse sansene jobber konstant for oss, slik at vi kan fungere på best mulig måte. Og hele tiden må hjernen omsette disse inntrykkene, og hele tiden blir disse signalene sendt ut igjen i en eventuell handling, forståelse og- eller følelse.

SONY DSC

Det er nok ikke uten grunn til at det er forsket på hva ulike farger gjør med oss følelsesmessig. Hvilken farge som virker beroligende på et soverom er for eksempel forsket på i både nord og ne. På psykiatriske avdelinger, i alle fall før i tiden, hadde rommene ulike farger som skulle fremkalle ulike sinnsstemninger i positiv retning. Jeg vet ikke hvordan dette fungerte i praksis, ei heller om det hadde noen funksjon. Men, det viser at verden vet om dette med «fargeterapi». Og jeg tror det er noe i dette. Men, jeg tror det beror på personen og på hva en person foretrekker, fremfor hva den «universelle» fargeloven sier.

Vi er jo ALLE forskjellige.

SONY DSC

Noen bryr seg ikke noe særlig om hvordan og hva som omgir dem, mens noen er ekstremt vare på dette. Noen liker mørke farger, noen liker lyse farger, noen liker det moderne, eller minimalistiske, og noen liker nostalgi og gamle omgivelser.

SONY DSC

Altså, man skal selvfølgelig love People mest og lete etter lykken i seg selv.

Men de små hverdagsgledene som vekker de gode følelsene i deg er også viktig, husk det 🙂

Gog helg, kjære deg.

smile4

11 thoughts on “Interiør er følelser

 1. Jeg kjente meg så igjen i innlegget ditt – det er som jeg skulle skrivd det selv.
  Selv om man ikke blir lykkelig av ting – så gjør man det allikevel – ikke kanskje ting , men av oppholde seg i koselige omgivelser.
  Jeg trives ikke jeg – når det er ikke er koselig rundt meg.
  Det trenger ikke å være nyoppusset , men jeg liker å omgi meg i harmoniske omgivelser… Så interiør er absolutt følelser.

  Liker

 2. Stemningsfulle og fine bilder. Jeg er for tiden forelsket i noen skuffer! Ikke trodde jeg at det gikk ann, men jeg kan liksom ikke se meg mett på de. Hodet sliter med å finne ordene i dag så avslutter med å ønske deg en god uke selv om jeg egentlig hadde tenkt til å kommentere mer.

  Liker

 3. Jeg har prøvd meg på mange forskjellige stilarter. Man blir gjerne inspirert av andres flotte hjem. Men jeg faller alltid tilbake på den «mørke» stilen jeg da, selv om jeg liker andre ting også. Og så er jeg glad i pene ting!
  Du er veldig flink til å pynte og gjøre det pent rundt deg. Fine bilder!
  Line

  Liker

  • Takk 🙂

   Ja, sånn er jeg også – jeg liker så mye! Men når jeg skal innrede hos meg selv, blir det ofte mye av det samme, uansett hva jeg har sett for meg på forhånd. Så jeg har kommet til den konklusjonen at det er bra nok 😉

   Liker

 4. Du skriver så fint 🙂 og ja, interiør er for meg hverdagsglede og inspirasjon og så trenger det ikke koste så mange penger heller. En kan gjøre slik som du gjør, finne noe som en har fra før og bruke det på en ny måte eller kjøpe noe brukt. Og da er det så fint og av og til unne seg noen nyere godbiter. Og bildet nr tre var fantastisk 🙂

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Gammel rokk til nostalgisk glede |

Jeg blir veldig glad og takknemlig om du legger igjen en liten hilsen eller kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s