Kaffekos i lun gamlestue

Det er jo jul enda. Av den grunn står interiørsprell i huset litt stille – for julepynting blir som regel kun gjort en gang i løpet av julen. Men til tross for det, har jeg sjelden pauser for interiørtanker og drømmer. Tankene streifer stadig innom nye ting som jeg kan gjøre; der jeg planlegger, glemmer det bort, kommer på noe nytt, løper å skriver i «ideboka» mi og søker inspirasjon ulike steder.

I dag har jeg knipsa noen bilder fra gamlehuset. Det er innredet nesten utelukkende av gamle ting som er funnet rundt omkring på gården.

Kaffekos i gamlestua. Litt iscenesatt til nettopp dette formålet.. MEN, jeg ba min samboer inn på kaffe og smultringer etter bildetakning, da jeg selv ikke er noen kaffikjerring. Så, det ble jo litt hygge ut av det allikevel.

Biteti var noe som alltid ble satt fram før i tiden når man fikk gjester. Det var rett og slett uhørt og svært uhøffelig å ikke tilby noe når man fikk gjester. Det er rett og slett noe å bite i. Enten smått bakverk, kaffi, skjenk eller annen drikke.

Biteti var noe som alltid ble satt fram før i tiden når man fikk gjester. Det var rett og slett uhørt å ikke tilby noe når man fikk gjester. Det er rett og slett noe å bite i. Enten smått bakverk i lag med kaffe, en liten tår eller annen drikke.

Så kanskje det heller skulle blitt servert en liten tår fra romskapet…

Man regner med at kaffen ble introdusert i Norge allerede på 1600-tallet. Men det var ikke før på 1800-tallet dette ble mer vanlig - men heller ikke da var det ikke en vanlig drikk å finne i norske hjem. Det var en drikk kun for de med litt midler.  I følge Wolfgang var den dampende drikken godt for så mangt.. «kaffe hjelper mot luft i tarmene, den styrker leveren og gallen, lindrer vatersott, renser blodet, beroliger maven, skjerper appetitten, men kan også dempe den, holder én våken, men kan også virke søvndyssende, den roer ned hissige temperament, og motsatt heter opp kjølig natur» (Wikipedia)

Man regner med at kaffen ble introdusert i Norge allerede på 1600-tallet. Men det var ikke før på 1800-tallet dette ble mer vanlig – men heller ikke da var det en vanlig drikk å finne i norske hjem. Det var en drikk kun for de med litt midler. I følge Wolfgang var den dampende drikken godt for så mangt.. «kaffe hjelper mot luft i tarmene, den styrker leveren og gallen, lindrer vatersott, renser blodet, beroliger maven, skjerper appetitten, men kan også dempe den, holder én våken, men kan også virke søvndyssende, den roer ned hissige temperament, og motsatt heter opp kjølig natur» (Wikipedia)

Tja, om kaffen fungerer som et slags universalmiddel er vel kanskje ikke helt riktig? Dagens helsemyndigheter ville vel kanskje ikke vært heeelt enig.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Levende lys er en selvfølge. Tenk før elektrisiteten – da var ikke stuene så opplyst som stuene i dag.

Fortsatt julesmil fra Line 🙂

Jeg blir veldig glad og takknemlig om du legger igjen en liten hilsen eller kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s