Jeg syr pute..

Jeg er overhodet ingen sydame! Men.. Som du ser har jeg jo en flott og moderne symaskin(!) Haha, vel, den er vel ikke det, men jeg har fått den gamle maskina til mamma og den duger langt på vei til mitt bruk! jeg syns det kan være litt gøy å pusle med litt syprosjekter. Ulempen er bare det at jeg er ekstremt utålmodig, jeg er ikke nøye og jeg kan bare sy på en innstilling på symaskina. Ting blir gjort etter eget hode, der det er lite eller ingen form for sykunnskaper fra før. Med det så kommer jeg ikke veldig langt kan du si, men det er jo lov å prøve seg til tross for ulemper. Øvelse gjør mester, er det ikke det man sier?

Før helga sydde jeg en pute som jeg ga i gave til min søster som fylte år på lørdag – det er viktig å understreke at jeg hadde kjøpt en gave i tillegg, sånn at gaven ble litt mer etter standarden. Haha. Det kan hende hun hadde blitt en smule skuffet om hun kun hadde fått en pute, som bare kan brukes som pyntepute fordi om den blir sitti på eller liggi på blir den muligens ødelagt. Med andre ord: kvaliteten på prosjektet kan diskuteres..

For en tid tilbake kjøpte jeg noen ark på biltema som man kunne skrive ut bilder eller tekst på, for så å stryke det på stoff. Etter noen prøvelser viser det seg at det fungerer best med svart/mørk tekst på lyst stoff. Jeg har også prøvd bilder, men fargene blir noe grønnaktige når man stryker det på lyst stoff. Kan det være kvaliteten på arkene? Jeg er usikker, men det kan hende litt dyrere ark hadde gjort susen.

1. Skriv ut ønsket motiv. Det er veldig viktig å huske å stille inn skriveren på «speilvendt», ellers blir motivet feil vei når det limes på!

2013-11-15 12.14.20

2. Stryk på med strykejern. (Jeg har et bilde av det, men det skjer noe feil hver gang jeg legger det inn her!) Først klipte jeg ut en firkant av vanlig hvitt stoff, ettersom teksten vil synes best på hvit bakgrunn.

2013-11-15 12.20.22

3. La bilde bli forholdsvis kaldt før du river av arket fra stoffet.

4. Finn stoff du kan sy puta av, klipp til ønsket størrelse. Jeg gjorde det såpass enkelt at jeg bestemte størrelsen litt ut av det blå, for jeg ville fylle den med putefyll etterpå. Har man en ferdig innerpute må man selvfølgelig ta mål. Stoffet nederst skal bli putas framsiden, det blir altså størrelsen. Nr. 2 er baksiden. Nr. 3 er også baksiden, men skal på en måte overlappe nr. 2.

 2013-11-15 13.01.23

5. Så sydde jeg på motivet på framsiden, noe som må gjøres før selve puta blir montert. Jeg brukte også litt blonder som pynt rundt teksten.

   RIKTIG

6. Så skal man sy selve puta sammen. Jeg har som sagt min egen vri på dette, en såkalt amatørvri tror jeg vi kaller den. Jeg har prøvd å ta bilder som viser hva jeg har gjort, men jeg er litt usikker på om det kommer godt fram.. Man må ihverfall huske på at man skal sy den sammen på vranga, alt som man skal se på framsiden må nå være vendt innover i puta.

Det bildene prøver å illustrere at jeg legger framsiden først, deretter nr.2 bakside, så til slutt nr. 3 på toppen. De to baksidene skal overlappe hverandre. Så er det bare å sy igjen rundt! (igjen, dette ER amatørmessig, og det finnes bedre måter å sy puter på, jeg vet det).

7. Fyll puten med fyll.

Det er mulig jeg bør finne meg en oppskrift på dette med å sy puter.. Men, fra framsiden ser det jo ut som en pute – og da er det vel godkjent?

Jeg blir veldig glad og takknemlig om du legger igjen en liten hilsen eller kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s