Badegleder og hverdagsluksus

Jeg flyttet inn her for ca. 3 år siden, og stortrives her! Til tross for at huset er fra 1983, og har en del artige løsninger, samt noen flotte 80-talls vrier – så er det jo her jeg vil bo. Jeg får jo muligheten til å være med på å pusse opp samtlige rom, og det er jo midt i blinken for meg! Det er klart man får ørlite grann vondt i interiørhjertet når man reiser på besøk til venner som akkurat har flyttet inn i sprell nytt hus, med store rom, spotter i tak, varme i gulv og nye og fine møbler.. Vårt hus kommer aldri til å kunne få et slikt «nybygg» utseende, og derfor må man jobbe med det man har. Det å pusse opp et helt hus tar både tid, energi og penger –  så da sier det seg selv at det vil ta noen år.. Men jeg depper ikke av den grunn, for huset har nå nemlig fått et splitter nytt bad!

Før fungerte badet akkurat til det det måtte – dusje (eller bade), gå på toalettet og pusse tenner. Det var ikke veldig mye rom for avslapning og ro.

47785_10152729552665068_1979918814_n[1]543930_10152729553940068_796459900_n[2]

Her trengs lyse og delikate farger, tenkte jeg – å satte i gang med å «tegne» badet. Ikke bare ble det nytt bad, men det ble også større. Det ble revet en vegg mellom bad og gjesterom, samt et lite utbygg på huset. Når det ble foreslått av meg, var nok ikke min bedre halvdel like motivert som meg på det, så først ble det et «nei» fra den kanten. Egentlig ganske forståelig, med tanke på at det var han som måtte gjøre det praktiske. Men han ombestemte seg gitt (viktig å gi dem litt tid).. Så ble det jammen større!

..og etter ganske lang planleggingsprosess, og en noe lengere byggningsprosess så ble dette resultatet! Jeg er fornøyd, og kan endelig unne meg litt hverdagsluksus både morgen og kveld.

SONY DSC

SONY DSC

Veggen både utenpå og inni dusjen er laget av naturstein/rullestein som er limt fast på små nett. Dette får man kjøpt i de fleste flisbutikker.

2013-04-06 14.47.56

Forandring fryder! Absolutt ikke noe galt med 80`talls vegger og badekar til dusj, men det var en forholdsvis behagelig å få en liten oppgradering.

11 thoughts on “Badegleder og hverdagsluksus

 1. Hei, du har en koselig blogg, og et fantastisk bad !!!
  Vi har selv et hus fra 1981, så jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Ser så flott ut med nybygde hus, men samtidig kan man gjøre så utrolig mye fint med det utgangspunktet man har. Det er jo tydelig at dere klarer fint.
  Lykke til videre med både bloggen og opppussing.

  Ha en fin kveld, hilsen Ågot 🙂

  Liker

  • Hei, så hyggelig å få en tilbakemelding, takk for fine ord! Ja, man må jo prøve å gjøre det beste ut av det man har, og tillegg kan det jo være gøy å pusse opp. Man må ikke tenke ut alt på en gang, som man kanskje må gjøre når man bygger nytt hus.

   Fortsatt fin kveld til deg også, Ågot 🙂

   Liker

 2. Wow for et flott bad!:) har også bestilt meg slik baderomsinnredning,bare med svart benkeplate og vask:)gleder meg:) hvor har du kjøpt lysekronen? Er den for våtrom? Og såpedispenseren? 🙂 vi har visst lik smak 😉
  -Linn

  Liker

  • Hei Linn 🙂
   Takk for det 🙂 Den baderomsinnredningen er også kjempe fin i den du har bestilt! Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med den. Lysekronen bestilte jeg på Ellos, og etter som jeg kan huske tror jeg den ikke er spesielt godkjent for våtrom. Men, i følge elektriker var det ikke så farlig, for det er slik at det er regler på hvor langt unna (meter) lyskilden er fra vannkilden (dusj og badekar). Det står helt sikkert slike regler på internett, eller så vet nok en elektriker svaret 🙂 Såpedispenseren- og tannbørsteglasssettet er fra Lene Bjerre, som man kan bestille på internett. Men jeg kjøpte denne på butikken Hos Søstrene her på Notodden. Vi har forresten byttet ut kranen med en ny, fordi rørleggeren mente at rørsystemet under der visstnok ikke var helt etter standarden. Men det går helt sikkert fint uten også 🙂

   Liker

  • Så flott bad! Skal i gang med å pusse opp et gammelt bad selv og forelsket meg helt i baderomsinnredningen din. Hvor er den kjøpt? Skulle gjerne hatt en slik 🙂

   Liker

 3. Tilbaketråkk: DIY Blomsterpotte | I et lite Norgesglass

 4. Tilbaketråkk: Grønt er skjønt, på badet |

  • Hei! Takk for det 🙂 Jeg er veldig fornøyd med baderominnredningen 🙂 Den er bestilt fra Nordic Import fra Bergen. Jeg fant butikken via Finn.no. Jeg er usikker på om butikken har byttet navn, eller om den fortsatt eksisterer. Men det håper jeg. Lykke til 🙂

   Liker

Jeg blir veldig glad og takknemlig om du legger igjen en liten hilsen eller kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s